Archive for Todolisten

Todolisten.dk – nu med (ego-)password

Jeg har opdaget at jeg kan ændre indstillinger på MyTinyTodo som jeg indtil videre har installeret til hyggetest på todolisten.dk

Måske det er meget fint at todolisten.dk primært skal være til for at dække eget behov for en quick and dirty todo pt … udover de mange andre steder jeg samler på lister og noter; google drev, trello, google calender, her på loggen, papirnoterne … de har alle hver deres funktionalitet og som ægte forandringschef må jeg skifte rundt og tilpasse og holde mig til ilden ved ikke at falde i forglemmelseskassen, fordi man vænner sig til ting der bare er og bliver ugjort fordi listen langsomt og ubmærket bliver forældet eller en vanesag. Endnu en ugjort liste, men der er andre ting der trykker.

En dag skal jeg nok finde det perfekte tilpasningsdygtige alt-i-et-todo, eller måske er det bare ikke meningen. Men lige nu passer det i hvert fald meget godt til mit behov for at lave et par quick and dirty notes i forhold til hvad jeg mangler af småting på udfordring.dk. Når det begynder at blive for kompliceret og kræver ekstra end hurtige todos, flytter jeg det nok andet sted, deler det op eller spiser mig overmæt i uoverskuelighedens overspringshandlings-snacks. Den tid, den … tid.

Do it tomorrow – til todolisten?

Todolisten.dk har ligget i dvale i lang tid, så det er vist på tids at begynde at overspringshandle lidt med den også, mens jeg i virkeligheden laver julekalender til morsverden (men det er jo først til i overmorgen. Masser af tid).

Jeg har længe overvejet hvordan jeg skulle strukturere en brugbar todoliste. Alt blot en simpel liste/notesblok til en mere avanceret med forskellige projekter, og skulle det være personligt til mig, eller noget der kunne bruges af andre eller måske blot et tilpasset interaktiv todoliste til husstanden? Måske med husstand/familie som målgruppe og noget der kunne deles af andre?

Jeg har været en del tiltrukket af den simpleste-simple løsning, da jeg primært skriver mine todolister på notesblokke eller i en notepad (eller i et dokument i google drev). Jeg har som regel ikke brug for en masse smarte sorterings-, kategoriserings- og visningsmuligheder, men blot en blank side hvor jeg kan taste noget og flytte rundt. Åbne med et klik, have åbent et par dage mens jeg retter løbende og skriver andre log-agtige noter, hvorefter jeg efter noget tid starter forfra i nyt dokument. Det er godt at starte helt på frisk med todolisten en gang i mellem.

Jeg har nogle gange været utro med andre todoliste-systemer, bl.a. Basecamp tidligere og senest Trello … men vender altid tilbage til trofaste notepad samt A4-arket (og google calendar til aftaler og mere eller mindre vigtige planer ikke at forglemme).

For nyligt faldt jeg over denne søde side i chromes web store: Dot it tomorrow. Den er utrolig simpel og lækker at se på. I den lille kalender kan man skrive simple todos på dagens dato og med et enkelt klik flytte det man ikke når til i morgen. Eller faktisk behøver man ikke engang at klikke, for når man åbner siden dagen efter, vil alle todos atter stå på dagen, indtil man klikker dem af. Synes at det er simpelt og godt.

Jeg tror dog stadig ikke at den slår min notepad/blanke dokunent. Hvorfor ikke? Måske fordi det ikke er fleksibelt nok til at jeg kan scrible diverse noter til noterne eller flytte rundt på deres rækkefølge … ej heller kan jeg lave hurtige overskrifter eller lave små planer til de næste par dage også.

Men da jeg blev inspireret af det simple kom jeg til at google på hvad der ellers findes af simple todoliste-scripts man kan hente ned til sig selv og installere. Fandt denne: MyTinyTodo. Den har jeg pt installeret på todolisten.dk til at lege med. Man kunne vel altid lave et brugerlogin og sådan …

Tester videre i næste overspringshandling, medmindre den kommer til at handle om et af mine andre projekter. Men først skal jeg lige lave en julekalender.