phpMyAdmin på Lucy

Min stolthed har ellers forbudt mig at installere phpMyAdmin på nogen af mine servere nogensinde. Jeg havde jo ikke brug for det, alle mine sql forespørgsler foregår direkte i terminalen.

Nu kastede jeg alligevel håndklædet i ringen . og udelukkende fordi jeg var for hurtig, da jeg var inde og lure på 13 Useful WordPress SQL Queries You Wish You Knew Earlier  – egentlig fordi jeg havde søgt på noget helt tredje, men så fangede det mig alligevel det der med hvordan man skifter URL- og sideadresse på sin wordpresslog, for det er da fandens som det er besværligt med adresser spredt ud over hele databasen, så man ikke blot kan flytte og ændre et navn et enkelt sted.

Og i stedet for først at læse selve artiklen og se at der netop blot skulle køres nogle sql queries, som jeg lige så godt kunne køre i min terminal, installerede jeg i stedet for phpMyAdmin. Som jeg egentlig ikke er sikker på om jeg vil bruge alligevel. Hvornår lærer jeg det?

Måske er der nogle fordele jeg endnu ikke har fået øje på? Eller ender jeg bare som enhver anden interface fanatiker der ikke kan nøjes med tekst?

Log af installation (note to self):

  1. sudo apt-get install phpmyadmin – vælg apache2 .. nej til det der autoconfigure (måske en fejl? Ville ikke risikere noget autobøvl og at få overskrevet ting igen)
  2. sudo jed /etc/phpmyadmin/config.inc.php – find $cfg['Servers'][$i]['host'] = ‘db_server’ – ændret db_server til serverens IP adresse
  3. sudo jed /etc/apache2/apache2.conf – tilføjet nederst: Include /etc/phpmyadmin/apache.conf
  4. sudo /etc/init.d/apache2 restart