Opgradering af forumsoftware, status del I

Jeg har i meget lang tid skullet opgradere forumsoftwaren (Invision Power Board – IPB) på morsverden fra den oldgamle version 2.4 til det nye 3.3. Efter at have taget mig sammen og kommet i gang, har det i første omgang været planlagt til at blive opgraderet i efterårsferien i uge 42. Det viste sig dog at der stadig var for mange ting der manglede, og jeg blev nødt til at udsætte det. Og derefter gik jeg lidt død på manglende, især de sociale grupper som skulle erstatte de private netværk (som ikke findes i den nye udgave) og betalingssystemet, som fungerer anderledes.

Men efter en lille pause, tager jeg fat igen. Nu må jeg snart få bidt i det sure æble og få den opgradering til at virke. Jeg tænker lidt at det nok kommer til at være uundgåeligt at det ikke vil virke helt perfekt med de 100% af de features der var før – i hvert fald ikke til at starte med. For skal det det, så bliver jeg aldrig færdig, og så sidder vi her og kukkelurer på det gamle og mangler support og udvikling og går glip af alle de dejlige features der er kommet siden sidst. Og samtidig ved jeg at mange brugere helst vil blive i det trygge om have det som det er.

Forandring kan da også være skræmmende, – og derfor vil jeg gerne have så mange ting til at virke “som de er”, men samtidig som regel ret fedt når først man har vænnet sig til den og oplever de fordele det også medfører.

Jeg bliver nødt til lige at få samlet op på alle manglerne forfra, for de gamle logs er ved at blive for udvandede og for spredte.

I næste indlæg kommer der en konkret status med dones and todos.