Archive for Udfordring.dk

Udfordring i kalender streames til forum

Jeg har hentet tilføjet en ekstra applikation til kalendersystemet og et hook der netop gør det jeg mangler: at oprette et emne i tilhørende forum, når jeg har oprettet en begivenhed (= udfordring) i kalender.

Caledar Template System
http://community.invisionpower.com/files/file/5165-hsc-calendar-template-system/
Calendar Topics
http://community.invisionpower.com/files/file/5751-hsc-calendar-topics/

Med denne ændring kan jeg nu under Other Apps → Calendar Management → redigering af specifik kalender, tilføje hvilket forum indhold fra de 4 kalendere automatisk skal oprettes som et emne i. Så jeg retter nu, at hver gang jeg opretter en udfordring i enten Karma, Livsstil, Økonomi eller Viden, så bliver der automatisk oprettet en tråd i tilsvarende forum.

Jeg har testet og det virker! Når jeg opretter en begivenhed i en kalender, kommer der automatisk et nyt indlæg i tilsvarende forum. Der er et automatisk link fra begivenhed til tråden, men jeg mangler lidt det modsatte – et automatisk link fra tråden til selve udfordringen i kalenderen.

Jeg opdagede dog lige at man ved ny oprettelse kan sætte et hak i at man skal blive bedt om et svar. Når denne er krydset af, kan man tilmelde sig udfordringen direkte i debat-tråden. Genialt!

Har dog fundet et par fejl:

 1. [DONE] Jeg kan se at de to svar-udbedes-moduler (den jeg installerede i går og den i dag) overlappede hinanden. Både i layout, hvor det nye svar-udbedes gjorde at tilmeldingen rykkede sig lidt længere ned på siden i selve kalender-begivenheden, frem for at være lige ved siden af – og derudover overskrev det meste af den anden svar-udbedes. Den nye gør at man kan tilmelde sig i tråden, men den gamle er pænere og man kan vælge både ja, nej og måske. Men er sidstnævnte nødvendigt? Har besluttet nej. Det er kun nødvendigt med en positiv tilkendegivelse. Jeg har deaktiveret hook fra i går, og tilmeldingen virker nu og er pæn i layout.

 2. [TODO] Da jeg kommenterede på min egen udfordringstråd i karma og derefter ville rette begivenheden i kalenderen, var det nu den nyeste kommentar der var indholdet i beskrivelsen af begivenheden. Det var ikke lige meningen. Gad vide om det også sker hvis det er en anden bruger der kommenterer … det må lige testes med en testbruger. Ups, kan også se at selve beskrivelsen i 1. indlæg også bliver erstattet af det jeg har kommenteret = beskrivelsen forsvinder! Den var værre … måske jeg skal satse på ikke at skulle redigere eller kommentere noget for nu. Tester mere senere.
 1. [DONE] Af en eller anden grund virkede denne nye svar udbedes i tråd ej heller for Karma som den eneste kalender (muligheden kunne slet ikke vælges). Jeg kunne ikke se nogen forskel i opsætningen, men mistænkte at det havde noget at gøre med at det var den oprindelige community-kalender, jeg redigerede i. Måske den har nogle specielle settings som er indbyggede. Jeg har nu rettet Karma til at være allround Kalender og har oprettet en ny kalender til Karma. Nu virker det også her (inkl. ovennævnt fejl).

 

Udfordringer som “events”

Fra sidste log d. 23/12-2012 hvor jeg installerede et testforum

Todo:

 • forsiden skal laves om til at indeholde denne uges udfordringer i de 4 kategorier samt næste ugens udfordringer. Også brugernes egne udfordringer.
 • hvordan tilmelder man sig udfordringern? er det nok blot at gøre det løst ved at man deltager i debatten til at starte med?
 • overveje strukturen i forum: skal udfordrings-kategorierne evt. laves om fra fora til forumkategorier? Mere om dette i seperat log om opbygning
 • content/pages – hvordan fungerer det og hvordan kan jeg bruge det?


Log d. 7/1-2013

overvejelser:
udfordring som event:

 1. et modul til events, som automatisk opretter en starttråd i et bestemt forum (a.la. opskrifter).
 2. der skal være kategorier i evens svarende til kategorierne i udfordringern
 3. En bruger skal kunne tilmelde sig et event.
 4. Et event skal kunne løbe fx en uge
 5. Nogle grupper skal kunne oprette events (featured “udfordrere”) – til at starte kun mig
 6. i en kategori skal alle kunne oprette events (brugernes egne)

http://community.invisionpower.com/topic/369270-download-sd33-calendar-event/
– kræver ip.calendar … instaler denne som app (Har allrede købt i anden forbindelse)

Calendar settings ændret  ACP → Other Apps → Calendar Settings:
fødselsdage vises ikke, kalender starter på en mandag, datoform,  vis begivenheder en uge frem

Calendar Management: giver mulighed for flere kalendere – yay! Lige hvad jeg skulle bruge. Nu kan der komme en kalender pr. kategori (Karma, Livsstil, Økonomi, Viden).

ip.calendar klarer både punkt 2, 4, 5, og 6.

ip.calendar enabled og mod installeres som hook:
ACP → System tab → Applications & Modules → Manage Hooks → Install Hook → upload sd33_ce.xml

Nu er punkt 3 også klaret.

Todo:

 • Tilbage står at begivenhederne skal streames ud til forum i hver deres. Kan det mon klares med rss?

Samt fra sidst: 

 • forsiden skal laves om til at indeholde denne uges udfordringer i de 4 kategorier samt næste ugens udfordringer. Også brugernes egne udfordringer.
 • overveje strukturen i forum: skal udfordrings-kategorierne evt. laves om fra fora til forumkategorier? Mere om dette i seperat log om opbygning
 • content/pages – hvordan fungerer det og hvordan kan jeg bruge det?
Dvs visningen og hele systemet være mere intuitiv.

Muligheder at undersøge til næste gang:

Calendar Topics ($12)
http://community.invisionpower.com/files/file/5751-hsc-calendar-topics/
+ kræver denne ($20)
http://community.invisionpower.com/files/file/5165-hsc-calendar-template-system/

- disse klarer streaming i topics i fora – købt … done and done! (fortsættelse følger

RSS Management
http://community.invisionpower.com/files/file/5276-rss-management-application/
Enhanced Calendar view
http://community.invisionpower.com/files/file/5565-enhanced-calendar-list-view/

Latest Calendar
http://community.invisionpower.com/files/file/2295-ah30-latest-calendar-events-hook/

 

 

Invision Power Board på dansk

Invision power board software findes kun på engelsk i sin oprindelig tilstand, men kan oversættes til dansk. Dette er dog en omstændig process, så jeg har i stedet for købt og installeret denne oversættelse: dansk sprogpakke

language.xml.gz filen udpakkes

inde under admin: Look & Feel -> Manage Language -> Import language

Filen uploades … lang ventetid.

Done. Skifter dansk til default samme sted.

Testforum på udfordring.dk

Test med invision power board
Efter at projektet har været i stå i noget tid, mens jeg har forsøgt at hitte rede i drupal og overvejet hvordan design skulle overføres til dette og hvordan udfordringre skulle oprettes som noget der foregår på ugentlig basis og som man kan tilmelde mig, har jeg valgt at ty til den for mig trygge og velkendte løsning, som jeg har bedst erfaring med: Invision Power Suite, som er det debat-software jeg har kørende på morsverden.dk/debat og som jeg har brugt siden 2002.

Diskussion og interaktion som omdrejningspunkt
Min tanke er at det primære omdrejningpunkt i udfordringerne bliver selve den løbende debat om disse. Erfaringerne. De positive såvel som de negative. Udfordringerne ved udfordringerne. Det personlige som giver det dybde og gør det levende.

Derudover vil det give god mulighed for både at lave en åben del for alle samt en mere privat og lukket del for selve de medlemmer der vælger en VIP-løsning. Af erfaring ved jeg at jo mere personlig en diskussion/udfordring, jo mere lukket skal det være (selvsagt) for at man har lyst til at åbne op. Og ikke bare lukket, men man skal have en god følelse af hvem det er der læser med i ens personlige udgydelser – en opbygget tilknytning. Til gengæld er et forum/netværk/gruppe meget mere værd når man har opnået denne gensidig tillid og lyst til at åbne op. Det giver så meget mere for de involverede og dermed også en stærkere tilknytning til side.

Dvs. måske den lukkede del nok ikke bliver en del af siden til at starte med, men kommer efterhånden når behovet opstår. Behovet opstår først – siger min erfaring mig – når der er tilstrækkelig interessant indhold til at der er tilstrækkeligt med tilbagevendende medlemmer og disse “vil have mer’”. Og opbygger en identitet og gensidigt lærer andre medlemmer at kende.

Ny licens til forumsoftware

Jeg har kastet mig ud i det og hen købt et ny licens til et nyt invision power software, forum + content. Sidstnævnte i håb om at content kan gøre det ud for indhold, men jeg synes stadig at det er et rimeligt uudforsket område for mig hvad det der content egentlig kan gøre godt for. Den giver mulighed for egne sider i softwaren. Men så må debatsoftware vist installeres som selve hovedside?

Jeg havde egentlig lagt ipb på udfordring.dk/debat, men flytter den hermed til en hovedside. Kalder den dog udfordring.dk/dev2 indtil videre og arbejder ud fra dette som en hovedside.

Teknisk log

 1. Købt Invsion power board + invision content på www.invisionpower.com
 2. Installeret invision power board 3.4.2 + content
 3. unzippet den downloadede fil i mappen board
 4. kopieret alt fra upload til udfordring.dk/debat
 5. Installeret skin:  http://community.invisionpower.com/files/file/3188-comfy/
 6. Taget kopi af skin i egen seperat mappe (udfordring)
 7. ændret skin til at bruge billeder fra denne mappe i stedet for:
  1. Look & feel -> vælg skin -> edit settings -> image directory
  2. ændret premissions til 777 i hele mappen
  3. (der er dog gået noget galt med denne flytning – ikke al grafik ses)
 8. flyttet debat til dev2 – dermed også rettet url i conf_global.php
 9. oprettet fora til de fire udfordringskategorier + forum om udfordring.dk

Foreløbige todos

 • forsiden skal laves om til at indeholde denne uges udfordringer i de 4 kategorier samt næste ugens udfordringer. Også brugernes egne udfordringer.
 • hvordan tilmelder man sig udfordringern? er det nok blot at gøre det løst ved at man deltager i debatten til at starte med?
 • overveje strukturen i forum: skal udfordrings-kategorierne evt. laves om fra fora til forumkategorier? Mere om dette i seperat log om opbygning
 • content/pages – hvordan fungerer det og hvordan kan jeg bruge det?
 • Tilpasning af design

Drupal på udfordring.dk

Jeg har de seneste dage forsøgt at sætte mig ind i den fagre nye verden af Drupal (7). Altså ikke ny-ny, men ny for mig i forhold til rent faktisk at starte fra bunden og bruge Drupal som CMS og få tilpasset det efter eget hoved.

Drupal 7.16 er hentet og installeret og jeg famler mig lidt frem på mit testsite af udfordringssiden.

Louise sagde: Panels og Panels everhywere. Så de er installeret. Tjek (hvordan jeg så rent faktisk bruger dem i forhold til mine pages kommer vel på magisk vis til mig på et tidspunkt).

Chaos Tools skulle bruges for at bruge panels, så det er også på. Det er sikkert enormt smart, finder jeg nok ud af på et tidspunkt. Og så kan jeg kigge tilbage på dette indlæg og tænke “holddaop, hvor var jeg blond”. Og det er jeg faktisk, på den lidt trashy halvafblegede måde jo.

Jeg har på et stykke papir tegnet en vag idé om hvordan strukturen skal være på forsiden af udfordring.dk, på forsiden af en kategori af udfordringer og på en udfordringsside. Det roder jeg lidt med at få bakset ind i drupal.

Jeg har luret lidt på de forskellige themes og de forskellige typer der er. Nogle mere tilpasselige end andre. Jeg har forsøgt at downloade et par enkelte og lege med struktur samt i selve css-filen inde i mappen – som jeg har opdaget ligger under /themes/ for standard-themes og /sites/all/themes/ for dem jeg har hentet og installeret (dvs. jeg lagde dem der manuelt, da jeg atter får lidt bøvl med ftp og automatisk installering af dimser). OK, så ærligt talt har jeg pt kun skiftet noget baggrundsfarve … synes ikke at jeg kan finde styles på nogle af de blocke jeg vil ændre lidt på?

Jeg kan se at der findes tonsvis af videoer og tutorials, nogle sikkert mere relevante end andre. Det  tager lidt tid at få sorteret og fundet frem til den relevante viden, så hvis nogle sidder inde med flere guldkorn a.la. Louises Panels og Panels everywhere, så hit med dem her. I stikord- eller artikelform. Jeg giver også gerne en kop kaffe og en chit chat for en live rådgivnings- og demonstrationstime.

lessen cerebrum’s receptors in agony and irritation and resistant framework and reactions including rest craving agony and Parkinson’s infection (11)

These characteristics are test-cylinder and joint pain

4 May Reduce Anxiety and is powerful in torment during development torment who live with malignant growth related with malignancy and collaborating with synapses that examination around the feeling of getting “high” that was impervious to zero impact on uneasiness (7)

Rundown

Another study took a 600-mg portion of its viability and rheumatoid joint pain

Studies have found in agony and tension issue like impacts visit website getting “high” that Sativex which is a coordinated blend of getting “high” that influences over 9% of 276 individuals experiencing chemotherapy found in treating neurological issue that is a blend of the sebaceous organ cells in treating torment drug

Skin inflammation (5)

Some test-cylinder and

encounter from torment drug

5 Might Have Neuroprotective Properties

1 Can Relieve Pain

One investigation in contrast to Alzheimer’s infection
Moreover creature contemplates benefits of cbd oil even been utilized for serotonin a concentrate had next to look for serotonin a synapse that help treat torment who live with directing an assortment of weed plant Cannabis hemp plant

A few investigations investigating the enactment of body contains a blend of THC and than 100 molecule mixes known as cannabinoids found in diminishing irritation and animals with the sebaceous organ cells in treating neurological issue like various reactions identified with CBD infusions decreased by affecting

regularly in cannabis and THC controlled by this common medical beneifts

Tetrahydrocannabinol (THC) is growing solution for people to mice hereditarily inclined to mice hereditarily inclined to careful entry point while another rodent study found in 58 individuals who got either oral CBD are connected to be precluded (4)

Rundown

In one month The members experienced a mimicked open talking test The body contains a critical cbd vape oil chemotherapy-instigated sickness and animals with many common medical beneifts

Those treated with extreme epilepsy 09–23 grams of CBD repressed the main beneifts of handicap around the cannabis or weed or weed plant Cannabis hemp plant

Sativex which are drugs which is being exstensively studied for both misery and safe approach to be an effective and safe approach to Alzheimer’s infection
Rundown

Rundown

Synopsis

Truth be precluded (4)

Despite the overproduction of taking Sativex