Drupal på udfordring.dk

Jeg har de seneste dage forsøgt at sætte mig ind i den fagre nye verden af Drupal (7). Altså ikke ny-ny, men ny for mig i forhold til rent faktisk at starte fra bunden og bruge Drupal som CMS og få tilpasset det efter eget hoved.

Drupal 7.16 er hentet og installeret og jeg famler mig lidt frem på mit testsite af udfordringssiden.

Louise sagde: Panels og Panels everhywere. Så de er installeret. Tjek (hvordan jeg så rent faktisk bruger dem i forhold til mine pages kommer vel på magisk vis til mig på et tidspunkt).

Chaos Tools skulle bruges for at bruge panels, så det er også på. Det er sikkert enormt smart, finder jeg nok ud af på et tidspunkt. Og så kan jeg kigge tilbage på dette indlæg og tænke “holddaop, hvor var jeg blond”. Og det er jeg faktisk, på den lidt trashy halvafblegede måde jo.

Jeg har på et stykke papir tegnet en vag idé om hvordan strukturen skal være på forsiden af udfordring.dk, på forsiden af en kategori af udfordringer og på en udfordringsside. Det roder jeg lidt med at få bakset ind i drupal.

Jeg har luret lidt på de forskellige themes og de forskellige typer der er. Nogle mere tilpasselige end andre. Jeg har forsøgt at downloade et par enkelte og lege med struktur samt i selve css-filen inde i mappen – som jeg har opdaget ligger under /themes/ for standard-themes og /sites/all/themes/ for dem jeg har hentet og installeret (dvs. jeg lagde dem der manuelt, da jeg atter får lidt bøvl med ftp og automatisk installering af dimser). OK, så ærligt talt har jeg pt kun skiftet noget baggrundsfarve … synes ikke at jeg kan finde styles på nogle af de blocke jeg vil ændre lidt på?

Jeg kan se at der findes tonsvis af videoer og tutorials, nogle sikkert mere relevante end andre. Det  tager lidt tid at få sorteret og fundet frem til den relevante viden, så hvis nogle sidder inde med flere guldkorn a.la. Louises Panels og Panels everywhere, så hit med dem her. I stikord- eller artikelform. Jeg giver også gerne en kop kaffe og en chit chat for en live rådgivnings- og demonstrationstime.

3 comments

 1. Kim Bach siger:

  Jeg har haft en del succes med at starte helt fra bunden med egen-udviklede temaer, som jeg så gradvist har “aktiveret” ved at tænde for mere og mere Drupal-funktionalitet (indsat PHP-koder), men det er længe siden så det er måske slet ikke sådan man gør længere.

  Ellers kan du, naturligvis, også være så heldig at du finder et tema der passer lige præcis til dit behov, men det er min erfaring at det ofte er lettere at starte forfra end at prøve at hacke et eksisterende tema på plads.

  God fornøjelse

 2. lenka siger:

  Tak for tip. Lyder som en god fremgangsmåde, fordi det hele på een gang kan være svært at finde rundt i.

  Havde du så bare oprettet en ny theme-mappe og arbejdet ud fra det? Eller kopieret en eksisterende og udkommenteret/tilrettet?

  Og var det drupal 6 du startede med så eller måske endnu længere tilbage? :)

 3. Kim Bach siger:

  Nok snarere Drupal 5, så mine erfaringer er nok ikke så meget værd som de kunne være :-)

  Mener at jeg startede med min HTML og CSS, som jeg så omdøbte til .PHP og indsatte de relevante hooks. Der skal jo som minimum være nogle filer som page.php osv.

  Generelt mener jeg det er vigtigt at man ikke tænker så meget i hvilket CMS man vil anvende når man laver sit design.