Sociale grupper: de nye netværk

Under opgradering til version 3.3 er et af de største hurdler, at de private netværk ikke længere findes som det modul vi bruger. Jeg har fundet noget der tilsvarende kan klare opgaven, men desværre er det teknisk set et helt andet system. I dette indlæg har jeg fokus på todos for netværk efter opgradering:

Private netværk på morsverden: Social groups i stedet for Member Teams.

Ved opgradering af forumsoftware fra 2.4 til 3.3 ryger den modifikation jeg har benyttet til at brugerne kunne oprette deres egne private netværk, Member Teams af Compguy11. Denne blev og bliver ej heller ikke opgraderet til at fungere med det nye software og udviklerne af Invision Power Board ønsker ikke at indbygge en officiel add-on/modifikation, som har den samme funktion, da de mener at det intet godt gør for et online community, andet end at defragmentere gruppen. Dette har været en af de absolut primære årsager til at jeg ikke har opgraderet morsverden software indtil videre, da vores private netværk har siden 2008, da de blev indført, haft en meget central rolle for brugen af morsverden-forummet (jaja, vi defragmenterer! Men gør det også mere personligt og fokuseret på ens private behov).

De vigtigste funktioner i vores netværk/Member Teams er:

 1. kun guldmedlemmer kan oprette netværk
 2. man kan højst eje to netværk (dette overvejer jeg dog)
 3. kun betalende medlemmer kan tilmelde sig netværk
 4. når betalingsmedlemskabet udløber er man stadig i netværket, men kan ikke læse sålænge man er ikke-betalende
 5. netværk kan enten være åbne eller lukkede.
 6. de åbne er nogle som alle kan tilmelde sig frit og skal accepteres hvis de passer ind i målgruppen
  1. man skal dog stadig godkendes når man har ansøgt om tilmelding.
  2. de lukkede kan ikke ses af netværksoversigten og medlemmer kan kun tilmelde sig ved at blive inviterede ind i gruppen.

Jeg har installeret Social Groups og tester. De gamle netværksfora findes som almindelige fora og kan læses af de medlemmer der har rettighederne til det. Men de er ikke en del af de nye sociale netværksgrupper. Jeg har forhørt mig i support-tråden om hvorvidt der var en smart måde at konvertere på, men desværre … jeg kommer til at bakse med det manuelt gruppe for gruppe (og skal lige finde ud af hvordan! Noget med at se på databasens opbygning og se hvordan jeg kan overføre de enkelte dele inkl. alle de mange indstillinger og medlemmer for hver gruppe …).

Noget andet er at de sociale grupper har meget mere interface som nærmest små fora inde i forummet. Når man opretter en gruppe har man sin egen gruppeside med beskrivelse, medlemsliste, seneste indlæg i gruppen, seneste medlemmer m.m. Smart.

Features der er i Social Groups og hvad der mangler i forhold til det gamle:

 1. ACP -> Other Apps -> Social Groups -> Settings -> Global:
 2. her kan man sætte hvilke grupper der må oprette grupper (jeg vælger alle guld-grupper) og hvilke grupper der må joine (jeg vælger alle sølv- og guldgrupper)
 3. Jeg kan umiddelbart ikke finde nogen begrænsing på hvor mange grupper man har lov til at oprette, når først man kan oprette grupper
 4. Kun betalende kan tilmelde sig – se 1.
 5. Når medlemskabet udløber vil medlemmet stadig kunne læse i netværket, da det kun er tilmeldingsgrupperne der kan vælges. Dette skal fikses.
 6. Der er faktisk hele tre typer netværk i Social grops:
 7. åbne – som i member teams
  1. private – disse ses stadig i oversigten, men man kan ikke tilmelde sig dem uden at blive inviteret
  2. skjulte – disse ses ikke i oversigten og man kan kun tilmelde sig dem ved at blive inviteret. Disse svarer meget til de lukkede netværk vi har i dag.

Jeg havde i 2008 gjort mig en del tanker om fordelene og ulemperne ved at lave de lukkede private netværk usynlige. Ved at gøre dem synlige kunne det afmystificere lidt hvad der egentlig fandtes “i det skjulte”, men på den anden side ville det også risikere at give anledning til følelsen af at være udenfor, når man kunne se hvad der var, men ikke måtte have lov til at være en del af det. De netværk der kom var per automatik synlige i modulet, selvom de var lukklede, men jeg endte med at lave et hack, således at de ikke kunne ses på listen, hvis man skulle inviteres for at blive medlem. Efter princippet hvad man ikke ved har man ikke ondt af. De private lukkede fora skulle være en privat sag for de involverede.

Den del mener jeg egentlig stadig, og derfor vil jeg deaktivere de private netværk og nøjes med at fortsætte med de to typer: åbne og skjulte.

Der er nu disse ting tilbage på todo’en for netværkene:

 1. begrænsing på hvor mange fora man skal kunne oprette som guldmedlem
 2. når et medlemskab udløber, skal medlemmer ikke længere kunne se de netværk hun tilmeldte sig mens hun var betalende, men skal dog automatisk kunne se dem igen når hun atter fornyr medlemskabet.
 3. og det allervigtigste: alle de gamle netværk skal manuelt overføres til det nye system. Finde ud af hvordan og se om det kan gøres smart eller en ad gangen … vi ses om nogle måneder!

Andet:

 1. man kan oprette kategorier til grupperne. Det vil jeg overveje ud fra de grupper der allerede findes, da det vil give bedre overblik over netværkene.
 2. skal testes når alt er på plads.

Så er det vist bare at smøge ærmerne op … once again!