Mere om vitaminer og værdier

Sortering af tal-kolonner
Jeg bruger DataTables til visning af de forskellige værdier. Det bruger jQuery og er nemt at tilpasse så der både kan søges i, filtreres og sorteres.

Jeg har netop dog netop opdaget at sorteringen ikke helt virker så smart lige nu. Den sorterer kolonnerne med værdier som et tekst-streng og ikke som et tal, dvs. 400 er pludselig lavere end 60 i den sortering (fordi 4 er mindre end 6). Det kunne løses ved at angive at kolonnen er et tal ( sType: “numeric” under aoColumns), men jeg er også blevet nødt til at fjerne alle andre tegn fra kolonnen, dvs unit og %-tegn. Og vil egentlig hellere have det på. Men indtil videre er det uden, for sorteringsfunktionen er vigtigere.

ADT-værdier fortast
Har nu fået fat på en mere officiel kilde mht. anbefalet tilskud: retsinformation – der står meget af det samme og da der bliver skrevet om kosttilskud primært, har jeg atter undret mig om det anbefalede – ADT – er udover hvad man ellers får tilført med kosten. Jeg har dog ladet mig fortælle fra en pålidelig kilde at det ER alt daglige tilførsel, inkl. det man får gennem kosten (men jeg modtager gerne rettelser inkl. kilder!)

På retsinfo-siden er der noget ekstra godt info: Grænseværdier for anbefalet dosis, dvs både en minimumsværdi og en maksimumværdi. Hurra! Det er hermed tilføjet som to ekstra kolonner i de relevante felter og værdierne er tilføjet (ført til protokol at det tog 13 minutter …)

Vandopløselige og fedtopløselige vitaminer
Har desuden tilføjet et felt i vitamin-mineral-tabellen, der angiver om det er fedt- eller vandopløseligt, da dette også vil være relevant for måden det bliver i kroppen på og måden det kan indtages på.

De fedtopløselige vitaminer: A, D, E, K:
At et vitamin er fedtopløseligt betyder at det kan lagres i vores fedtvæv og dermed holder vitaminet længere i kroppen. Her kan man bruge et gennemsnitligt indtag i kroppen. Derudover kan det være farligere med overdosis af de vitaminer der lagres i fedtet, fordi de bliver i kroppen.

De vandopløselige vitaminer: C, de otte forskellige B-vitaminer:
Hvis det er vandopløseligt udskilles det som regel med urinen, hvorfor det skal fyldes på på daglig basis og det ikke er nok med et ugentligt højt gennemsnit indtaget på enkelte dage i ugens løb. Til gengæld vil et overskud af de vandopløselige vitaminer blive tisset ud.

Layout
Har fået lidt tip og sådan ind på siden …

Leger med grafer nu, skriver lige i en seperat log.