Testforum på udfordring.dk

Test med invision power board
Efter at projektet har været i stå i noget tid, mens jeg har forsøgt at hitte rede i drupal og overvejet hvordan design skulle overføres til dette og hvordan udfordringre skulle oprettes som noget der foregår på ugentlig basis og som man kan tilmelde mig, har jeg valgt at ty til den for mig trygge og velkendte løsning, som jeg har bedst erfaring med: Invision Power Suite, som er det debat-software jeg har kørende på morsverden.dk/debat og som jeg har brugt siden 2002.

Diskussion og interaktion som omdrejningspunkt
Min tanke er at det primære omdrejningpunkt i udfordringerne bliver selve den løbende debat om disse. Erfaringerne. De positive såvel som de negative. Udfordringerne ved udfordringerne. Det personlige som giver det dybde og gør det levende.

Derudover vil det give god mulighed for både at lave en åben del for alle samt en mere privat og lukket del for selve de medlemmer der vælger en VIP-løsning. Af erfaring ved jeg at jo mere personlig en diskussion/udfordring, jo mere lukket skal det være (selvsagt) for at man har lyst til at åbne op. Og ikke bare lukket, men man skal have en god følelse af hvem det er der læser med i ens personlige udgydelser – en opbygget tilknytning. Til gengæld er et forum/netværk/gruppe meget mere værd når man har opnået denne gensidig tillid og lyst til at åbne op. Det giver så meget mere for de involverede og dermed også en stærkere tilknytning til side.

Dvs. måske den lukkede del nok ikke bliver en del af siden til at starte med, men kommer efterhånden når behovet opstår. Behovet opstår først – siger min erfaring mig – når der er tilstrækkelig interessant indhold til at der er tilstrækkeligt med tilbagevendende medlemmer og disse “vil have mer’”. Og opbygger en identitet og gensidigt lærer andre medlemmer at kende.

Ny licens til forumsoftware

Jeg har kastet mig ud i det og hen købt et ny licens til et nyt invision power software, forum + content. Sidstnævnte i håb om at content kan gøre det ud for indhold, men jeg synes stadig at det er et rimeligt uudforsket område for mig hvad det der content egentlig kan gøre godt for. Den giver mulighed for egne sider i softwaren. Men så må debatsoftware vist installeres som selve hovedside?

Jeg havde egentlig lagt ipb på udfordring.dk/debat, men flytter den hermed til en hovedside. Kalder den dog udfordring.dk/dev2 indtil videre og arbejder ud fra dette som en hovedside.

Teknisk log

 1. Købt Invsion power board + invision content på www.invisionpower.com
 2. Installeret invision power board 3.4.2 + content
 3. unzippet den downloadede fil i mappen board
 4. kopieret alt fra upload til udfordring.dk/debat
 5. Installeret skin:  http://community.invisionpower.com/files/file/3188-comfy/
 6. Taget kopi af skin i egen seperat mappe (udfordring)
 7. ændret skin til at bruge billeder fra denne mappe i stedet for:
  1. Look & feel -> vælg skin -> edit settings -> image directory
  2. ændret premissions til 777 i hele mappen
  3. (der er dog gået noget galt med denne flytning – ikke al grafik ses)
 8. flyttet debat til dev2 – dermed også rettet url i conf_global.php
 9. oprettet fora til de fire udfordringskategorier + forum om udfordring.dk

Foreløbige todos

 • forsiden skal laves om til at indeholde denne uges udfordringer i de 4 kategorier samt næste ugens udfordringer. Også brugernes egne udfordringer.
 • hvordan tilmelder man sig udfordringern? er det nok blot at gøre det løst ved at man deltager i debatten til at starte med?
 • overveje strukturen i forum: skal udfordrings-kategorierne evt. laves om fra fora til forumkategorier? Mere om dette i seperat log om opbygning
 • content/pages – hvordan fungerer det og hvordan kan jeg bruge det?
 • Tilpasning af design