Det frie rum … anarki og/eller skrive-site?

Da jeg for nogle måneder tilbage forhørte mig om hvad “man” ville bruge et domænenavn som detfrierum.dk til, endte jeg med at afprøve min egen gamle ide med at lave det til et “anarkistisk forum” – et forum hvor alle der melder sig ind automatisk får administrator-rettigheder (dog med enkelte begrænsninger).

Forummet kom aldrig rigtig i gang, sandsynligvis fordi der ikke rigtig var noget formål. Og jeg har heller ikke noget. Frihed til at gøre hvad man vil giver også frihed til at lade være.

Nu leger jeg med tanken om et andet forslag der var kommet op, nemlig at lade det være et skrive(/forfatter)-site. Ordet er frit … det frie rum.

Ideen gik på bl.a. at forummet skulle være et community for alle spirende forfattere eller dem der blot kunne lide at skrive, til fx at dele skriveopgaver, lave øvelser – fælles eller for sig, dele og give og modtage feedback (evt. i mere lukkede grupper), inspirere … og det der.

Jeg overvejer.

Kunne forummet evt. fortsat eksistere i sin anarkistisk stil? Eller ville det blive lidt noget hø hvis alle kunne omskrive alle andres historier, slette, flytte og gøre ved? (måske ikke med vilje … måske “kom man bare til”). Eller kunne det måske fungere ved at alle der kom over en eller anden grænse (baseret på enten indlæg, bestemt info/deling, manuelt, betalt eller … ) automatisk fik de rettigheder – inkl. teknisk indflydelse på opbygning af forum osv. Grænsen burde baseres på noget der gav mening i forhold til den tilknytning man følte til communitiet/forummet.

Jeg har en teori om at hvis man først har et tilhørsforhold til i et community – så ødelægger man det ikke med vilje. Og det er et faktum at indflydelse styrker tilknytningen og community-følelsen. God cirkel. På den anden side er vejen til helvede er selvfølgelig også brolagt med gode intentioner.