Drush til Drupal

Med alle de drupal-nørder jeg har omkring mig, som gladeligt har svunget om sig med must-do’s, hvorfor er der så ingen der har fortalt mig om Drush? Det skulle da gerne på sigt spare mig for at bruge timer på diverse opdateringer af moduler, hvis det kan gøres med en kommando.

Jeg er i gang med at læse the Definitive Guide to Drupal 7 og her var en guide til installering af Drush med en tar-pakke. Jeg mente dog nok at kunne gøre det med apt-get på ubuntu og for at sikre mig at jeg ikke jokkede i det, google jeg først og fandt denne: Installing Drush on Ubuntu.

$ sudo apt-get install drush
$ sudo drush dl drush --destination='/usr/share'

Alligevel lykkedes det mig muligvis at jokke i spinaten, da den kom med en fejl da jeg forsøgte at køre:

$ drush --version
PHP Deprecated: Comments starting with '#' are deprecated in /etc/php5/cli/conf.d/mcrypt.ini on line 1 in Unknown on line 0
drush version 5.8

 

Derudover nogle premission errors, som jeg indtil videre har klaret med en chmod 777 af alt i den ny ~/.drush-mappe. Forsøgte ellers forsigtigt at ændre nogle få premissions ad gangen, men til sidst var det blot nemmere at skylle igennem med adgang til alt, når den blev ved med brokke sig.

Nå men bortset fra at jeg får denne fejl hver gang jeg bruger drush-kommanden (som jeg ikke har brugt andet end to gange – til at tjekke version (drush 5.8 i øvrigt) og til blot at skriv drush og få en liste af alle drush-kommandoer.

Så langt så godt (tror jeg nok). Burde jeg også installere Git nu jeg i gang?