Når permalinks på wordpress ikke vil virke

Jeg har i lang tid ikke kunnet få mine permalinks på wordpress til at virke. Da det ikke var umådeligt vigtigt og da jeg er umådelig doven i forhold til ikke-vigtige ting, har jeg bare ladet det ligge. Men nu hvor jeg er begyndt at undervise, bl.a. i wordpress, tænkte jeg at jeg endelig måtte tage og finde ud af hvorfor det ikke virkede for mig, på min server.

Første google-søgning resulterede i, at .htaccess skulle opdateres manuelt, eller i det mindste skulle oprettes og der skulle gives rettigheder til at den kunne blive opdateret (fx med en premission sat til 666).

Det virkede faktisk for mit ene domæne – men underligt nok ikke for flere andre. Og så står man der og river sig fortsat i håret, når .htaccess tilsyneladende er go-fin, og endda opbygget på samme måde som der hvor det virker, men at det så virker for det ene domæne og ikke for det andet.

Yderligere søgning gav mig dog svaret. Det lå i den måde domænet var sat op på som vhost i apache-konfigurationen. Dvs. inde i /etc/apache2/sites-avaliable/<domænenavn> var der en enkelt settings der skulle rettes:

AllowOverride None

skulle rettes til

AllowOverride All

Og vupti. Nu virker det. Nu husker jeg det til en anden gang.